Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2019 21:44
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Po hrozivé nehodě ve formuli odmítl amputaci. Nyní se opět dokázal postavit na nohy

SPORT
Uložit Uložené

Juan Manuel Correa se po nehodě ve formuli F2 rozhodl podstoupit dlouhý proces rekonvalescence s nejistým výsledkem.

Ještě na konci srpna otřásla světem formule tragická nehoda v juniorské sérii F2 na okruhu v belgickém Spa-Francorchamps.

Juan Manuel Correa při ní po sérii nešťastných událostí narazil do boku monopostu Anthoine Huberta. Ten byl na místě mrtvý, přičemž Correa zůstal při vědomí a s těžkými zraněními dolních končetin byl převezen do nemocnice.

20letému Američanovi však o několik hodin později kvůli masivní sepsi přestaly správně fungovat plíce. Museli ho uvést do kómatu a napojit na přístroje, které krev okysličovaly mimo jeho tělo a následně opět vracely zpět. Tyto komplikace lékařům zcela znemožnily řešit jeho zlomeniny.

Po měsíci, kdy se Correa z umělého spánku probral a po první více než 10hodinové operaci, mu rovnou nabídli možnost amputace pravé nohy pár centimetrů pod kolenem.

Doporučeno
Video zaznamenává dramatickou nehodu: Závodník Formule 3 vyletěl přes obrubník a udělal několik otoček ve vzduchu Video zaznamenává dramatickou nehodu: Závodník Formule 3 vyletěl přes obrubník a udělal několik otoček ve vzduchu 7. září 2019 18:02

Juan Manuel to však odmítl a rozhodl se začít dlouhou rekonvalescenci s nejistým výsledkem.

Krátké video, které se objevilo na jeho oficiálním twitterovém účtu naznačuje, že to zřejmě bylo dobré rozhodnutí a zároveň ukazuje, jak dobrá fyzická kondice sportovců usnadňuje léčbu těžkých fyzických zranění.

Corea se totiž jen sedm týdnů po nehodě, při níž téměř přišel o život i on, dokázal alespoň nakrátko postavit.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_),

Domů
Sdílet
Diskuse