Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2019 18:02
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Video zaznamenává dramatickou nehodu: Závodník Formule 3 vyletěl přes obrubník a udělal několik otoček ve vzduchu

SPORT
Uložit Uložené

Vše nakonec dobře dopadlo a i přes hrozivě vypadající akrobatické kreace vyvázl jezdec bez zranění.

Závody formulí jsou adrenalinovým sportem, který se však dlouhodobě vyvíjí hlavně směrem k tomu, aby byl co nejbezpečnější a přitom neztratil na atraktivitě pro diváky. Maximální rychlost monopostů stále stoupá, a to i mimo nejvyšší soutěže. Hrozivé nehody jsou však stále neodmyslitelnou součástí a jedna taková se odehrála i dnes v rámci juniorské Formule 3 v Monze.

Doporučeno
Takovou rychlost jsi ještě nikdy neviděl. Ve Formuli 1 předvedl Red Bull nový světový rekord Takovou rychlost jsi ještě nikdy neviděl. Ve Formuli 1 předvedl Red Bull nový světový rekord 30. července 2019 14:05

Závodník Peroni ve vysoké rychlosti vyletěl na obrubník, ze kterého se stal odrazový můstek. Vozidlo vyletělo do výšky a ve vzduchu předvedlo pár nekontrolovatelných otoček. Když nedopadlo zpět na kola, diváci na chvíli ztratili dech, ochranná síť však pilotovi zřejmě zachránila život.

Netrvalo dlouho a mladík odcházel z místa nehody po vlastních – na povinnou lékařskou prohlídku. Podle informací F1.sk je závodník týmu Campos v pořádku a neutrpěl žádné zranění. Zároveň se dozvídáme, že obrubník, který celou situaci zapřičinil, měl být poškozený už před nehodou.

Domů
Sdílet
Diskuse