Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2019 9:16
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Leonardo DiCaprio: Greta Thunberg je vůdkyně dnešní doby a budíček pro světové lídry

NEWS
Uložit Uložené

Po setkání s Gretou napsal Leonardo DiCaprio na svůj oficiální instagramový účet dlouhý příspěvek, ve kterém vyzdvihoval její práci.

V rámci své cesty napříč Kanadou a Amerikou se Greta Thunberg setkala i s populárním hercem Leonardem DiCapriem, který je znám svým proaktivním přístupem směrem ke záchraně planety. Dokonce má vlastní nadaci, jejímž prostřednictvím podporuje boj proti klimatickým změnám a pomáhá zachraňovat ohrožená zvířata.

Po setkání s Gretou přidal Leonardo na svůj oficiální instagramový profil dlouhý příspěvek, ve kterém vyzdvihoval práci mladé aktivistky a snažil se dát důraz i na důležitost její práce. „Doufám, že to, co Greta říká, probudí lídrů po celém světě a přesvědčí je, že čas nečinnosti skončil,“ dodává, že bylo pro něj poctou strávit čas s mladou Švédkou a díky ní má víru ve světlejší budoucnost. Pravděpodobně budou i nadále spolupracovat. 

Doporučeno
Greta Thunberg odmítla cenu za aktivity v boji proti klimatickým změnám Greta Thunberg odmítla cenu za aktivity v boji proti klimatickým změnám 30. října 2019 7:10

„Slíbili jsme si, že se budeme navzájem podporovat v naději, že se podaří zajistit naší planetě světlejší budoucnost,“ píše DiCaprio na Instagramu. Greta Thunberg je podle něj vůdkyně současné doby, čímž chce poukázat na její odvahu postavit se i ruskému nebo americkému prezidentovi a dalším představitelům zemí v rámci Summitu OSN v New Yorku. Další ji čeká již za několik týdnů v Madridu, kam byl přesunut z Chile.

Domů
Sdílet
Diskuse