Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2019 21:17
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Dva rybáři z KLDR zabili 16 členů posádky, pak utekli do Jižní Koreji. Nedovolili jim zůstat, protože jsou kriminálníci

NEWS
Uložit Uložené

Mladým mužům neudělili azyl.

Dva dvacátníci uprchli na lodi do Jižní Koreje. Když ale místní úřady zjistily, že zavraždili 16 lidí, předali je zpět sousední zemi. Ačkoli obvykle Jižní Korea udělí azyl každému uprchlíkovi, tentokrát udělala výjimku. Usoudila, že jsou to nebezpeční kriminálníci, kteří by ohrožovali bezpečnost v zemi. Píše BBC.

Přiznali se k vraždě kapitána

Podle místních úřadů se dva mladí rybáři přiznali, že spolu s třetím mužem zabili kapitána. Údajně kvůli hrubému chování. Později zabili i členy posádky, kterým se smrt kapitána nelíbila. Zabíjeli je postupně, jednoho po druhém, a mrtvá těla přehazovali přes palubu.

Doporučeno
Nina Špitálníková: V Severní Koreji mě zadržela tajná policie. Popravuje se tam na náměstí před očima dětí Nina Špitálníková: V Severní Koreji mě zadržela tajná policie. Popravuje se tam na náměstí před očima dětí 25. června 2019 15:36

Nejdříve se po vraždách vrátili do Severní Koreje, když ale jejich komplice chytila policie, uprchli na téže lodi na jih. Tam se k nim chovali spíše jako ke kriminálníkům než jako k uprchlíkům. Podle BBC nemohli mít stoprocentní jistotu o jejich úmyslech. Proto se rozhodli nevpustit je do země, místo toho je předali úřadům ze Severní Koreje.

Toto je první deportace ze strany Jižní Koreje.

Domů
Sdílet
Diskuse