Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2019 17:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Nejošklivější vánoční stromek roku má Bruntál. Místní se mu smějí, starostu vyděsil

NEWS VÁNOCE
Uložit Uložené

Nepovedený vánoční stromek v Bruntále se stal terčem kritiky i vtípků místních.

Stejně jako v minulých letech, i toto prosincové období patří předvánočním trhům, svařáku a tradičnímu rozsvěcování vánočních stromků. Každé město má trochu jiný. Někdy se jeho podobu daří vypilovat, jindy je to horší – ale ten nejošklivější patří rozhodně Bruntálu. Alespoň si to myslí uživatelé Facebooku, kteří jeho fotografii masivně sdílí. 

„Pro toto ani název není, pokud ho přirovnáváme ke koštěti, tak urážíme koště, i to má své tvary. Pánové na radnici styďte se, za to, že jste takovou hrůzu vůbec dovolili postavit na našem náměstí,“ napsala například Romana S.

Doporučeno
Nejhorší život mají v Orlové a Karviné, nejlépe se žije v Říčanech a Praze. Jak dopadlo v žebříčku tvoje město? Nejhorší život mají v Orlové a Karviné, nejlépe se žije v Říčanech a Praze. Jak dopadlo v žebříčku tvoje město? 13. srpna 2019 17:52

Nejošklivější vánoční stromek roku má Bruntál. Místní se mu smějí, starostu vyděsil
Zdroj: Helena Dudková, Město Tábor

„Podle mě je v tom hluboká symbolika. Jakože jsou tam ty stánky s punčem, lidi se opíjejí a alkohol je přece metla lidstva. A takhle, když budou mít jednou takovou za sebou, na to jen tak nezapomenou,“ zkouší najít skryté poselství v nepovedeném stromku Tomáš N.

Podle tn.cz byl stavem stromku šokován i sám starosta města. „Sám po tom pátrám, jak se to stalo. Strom jsem nevybíral a rád bych zjistil, kde se stal problém. Dnes jsme kvůli tomu jednali,“ přiznal serveru. Na webu města je kvůli tomu dokonce zveřejněna tisková zpráva, ve které stromek světu představují pod jménem Jeff

„Než byla jedle upravena ořezem a nastavením, vzbudil tvar stromu už první hodny po instalaci ‚davové‘ vášně na sociálních sítích. Ačkoliv probíhá tradiční anketa k pojmenování stromu, uživatelé Facebooku strom kvůli jeho původnímu tvaru neoficiálně pojmenovali Jeff,“ píše bruntálská radnice. 

Zdvojenou horní část, která stromu poskytovala tak ošklivou podobu, prý už nechala odstranit a místo ní tam upevnila „přirozeně tvarovanou menší jedličku“. Ve čtvrtek nakonec nejošklivější stromek roku v „řídce obrostlých partiích“ doplnili větvemi

„A berte to z té lepší stránky – aspoň bude záminka dát si na námku punč. Po šestém už Vám to bude jedno. Tak na viděnou u stánku,“ napsali na stránkách Máme rádi Bruntál

Na bizarní vánoční stromek upozornili nejen místní. Stal se terčem i města Tábor, které loni drželo v ošklivosti stromečku prvenství. „Jen pro připomenutí,“ opoznámkovalo město.  

Domů
Sdílet
Diskuse