Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2019 9:31
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg tvrdí, že si po roce intenzivního aktivismu potřebuje dát pauzu

NEWS
Uložit Uložené

Greta Thunberg je už doma ve Švédsku, kde si odpočine a stráví Vánoce se svou rodinou. Tvrdí, že to, co dělá, se nedá dělat nepřetržitě.

„Na Vánoce budu doma a dám si prázdninovou pauzu, protože si potřebuji odpočinout. To, co dělám, se nedá dělat bez přestávky,“ konstatovala podle Indepentent mladá Greta Thunberg během návštěvy italského města Turín, kde se zúčastnila dalšího ze série protestů s cílem poukázat na nebezpečí vypouštění emisí do ovzduší. Zatím není známo, jak dlouhá by měla být její pauza od klimatického aktivismu a ani to, co se chystá dělat v roce 2020.

V Itálii kritizovala i automobilové společnosti a poukazovala na fakt, že není fér, že o naší budoucnosti rozhodují starší lidé. Podle Grety jim může být budoucnost planety ukradena, a proto je jediným řešením vytvořit nátlak na ty nejmocnější představitele zemí.

Doporučeno
Skončila nejdelší klimatická konference. Delegáti odsouhlasili pouze to, že cíle musí být ambicióznější Skončila nejdelší klimatická konference. Delegáti odsouhlasili pouze to, že cíle musí být ambicióznější 15. prosince 2019 17:28

Švédka má jen 16 let, přesto strávila posledních 12 měsíců na cestách napříč celým světem, aby jako symbol problematiky klimatických změn vystoupila na summitech před těmi, kteří svými rozhodnutími mohou změnit budoucnost planety. Dočkala se osobních útoků od amerického prezidenta Donalda Trumpa i ruského prezidenta Vladimira Putina.

Podpořilo ji ale i nespočet známých osobností včetně Arnolda Schwarzeneggera či Leonarda DiCapria. Vysloužila si nominaci na Nobelovu cenu za mír a dalších několik prestižních ocenění jí bylo i uděleno. Ona sama se však nechala slyšet, že jí o žádné ceny nejde. Její zatím poslední fotografie se vzkazem, že se vrací domů, dojala internet.

Domů
Sdílet
Diskuse