Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2020 18:47
Čas čtení 0:24
Viktor Kniš

Další evropská města zakázala vjezd starším autům s dieslovými motory

NEWS
Uložit Uložené

Progresivní města bojují za čistší ovzduší.

Nízkoemisní zóny v Evropě se od nového roku rozšiřují o další velká města – do Bruselu, Antverp a Gentu mají nyní zákaz vstupu auta s dieselovými motory, které nesplňují alespoň emisní normu Euro 3, informuje slovenský Denník E.

Doporučeno
Za vjezd do centra Londýna řidiči zaplatí až 3 tisíce korun. Město tak bojuje proti emisím Za vjezd do centra Londýna řidiči zaplatí až 3 tisíce korun. Město tak bojuje proti emisím 8. dubna 2019 11:48

Brusel se rozhodl, že bude dodržování nového pravidla kontrolovat kamerami, další dvě jmenovaná města zpřísnila podmínky i pro novější normu Euro 4. Majitelé těchto vozů budou mít povolený vstup na omezenou dobu za poplatek.

Trojice měst tak doplňuje například Stockholm a Göteborg a množství německých měst, která už zapracovala na tom, aby bylo ovzduší čistší. Podle dostupných zdrojů se změna v Belgii týká asi 17 % majitelů vozidel.

Domů
Sdílet
Diskuse