Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 17:33
Čas čtení 0:34
Daniel Mikolášik

U dvou Němců evakuovaných z Číny potvrdili koronavirus. Nakažené přesunuli do karantény

NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Nákaza se objevila už i v Německu.

Německý speciál evakuoval téměř 130 lidí z čínského města Wu-chan, ve kterém vypukl nový druh koronaviru, na letiště ve Frankfurtu nad Mohanem. Po lékařských prohlídkách však 115 z nich transportovali do kasáren ve městě Germersheim, kde stráví dva týdny v karanténě. U dvou osob potvrdili nákazu.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Jak uvádí německý deník Bild, drtivá většina z nich byli Němci a 26 osob členové jejich rodin především čínské národnosti. Desítky z evakuovaných tvoří děti. Dvě osoby, u kterých potvrdili koronavirus označený 2019-nCoV způsobující plicní onemocnění, umístili do izolace.

Čeká se na jejich přesunutí na kliniku ve Frankfurtu nad Mohanem. Úřady však předtím, než by se rozšířila nepodložená panika, zdůrazňují, že obyvatelé německého města nejsou vystaveni žádnému nebezpečí.

Domů
Sdílet
Diskuse