Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2020 12:02
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

První čistě elektrické SUV od Škody ponese vskutku zvláštní jméno

První čistě elektrické SUV od Škody ponese vskutku zvláštní jméno
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-kits/skoda-auto-at-auto-shanghai-2019-press-kit/skoda-vision-iv-the-next-step-towards-e-mobility/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Očekávaná novinka se představí v závěru roku.

Škoda před rokem vyrukovala s konceptem Vision iV, který zhmotnil předobraz toho, jak bude vypadat první elektromobil české značky. Už tehdy tak bylo jasné, že se dříve či později portfolio nabízených SUV rozšíří o další počin. Ještě předtím to nejednou naznačil i koncept s názvem Vision E.

S odstupem času se ale věci trochu změnily. Škodovka začlenila do svého portfolia elektrické Citigo, chystané SUV bude ale představovat první model, který byl od podlahy vyvíjen výhradně jako elektrický automobil. I přesto, že jeho příchod je naplánován až na závěr roku a neuvidíme ho tedy v Ženevě, už nyní Škoda odhaluje nové jméno.

Domů
Sdílet
Diskuse