Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2020 15:55
Čas čtení 1:12
Adam Smeták

České e-shopy prodávají antisemitské knihy. Věc prověřuje policie

NEWS
Uložit Uložené

Na problém upozornil novinář Jakub Szántó.

Některé české e-shopy dosud nerušeně prodávaly antisemitskou literaturu. Protižidovské knihy jako „Mírové dílo Adolfa Hitlera“ nebo „Jedovatá houba“ se objevují v nabídce hned několika prodejců. Upozornil na to na Twitteru novinář Jakub Szántó. Policie se nechala slyšet, že se případem zabývá. Obchody v reakci na rozruch na sociálních sítích knihy stáhly, nicméně Federace Židovských obcí podala trestní oznámení a žádá, aby byla zavedena opatření, která zabrání opětovnému šíření takové literatury.

 

„Tato ilustrovaná dětská kniha je klasické antisemitské dílo německé nacionálněsocialistické osvěty. V roce 1938 jej ve svém nakladatelství „Der Stürmer“ vydal jeden z nejaktivnějších kritiků Židovstva své doby Julius Streicher,“ píše se v anotaci knihy „Jedovatá houba“ na webu knihkupectvi-brno.cz, který nabídku dosud nestáhl. 

Domů
Sdílet
Diskuse