Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2020 7:33
Čas čtení 1:15
Tímea Krauszová

Naštvaná žena v restauraci křičela na manažera, že si nepřeje, aby ji obsluhovala černoška. Vyhověl jí

NEWS
Uložit Uložené

Nepřípustné, napsala jedna svědkyně na sociální síti.

V americkém státě Indiana došlo v jedné z poboček restaurace Olive Garden k nečekanému projevu rasismu. Jedna zákaznice nejdříve o jedné ze servírek řekla, že by měla spíše pracovat ve striptýzovém klubu, a po usazení nahlas žádala od manažera, aby ji neobsluhovala černoška. Ten jí vyhověl, přišel kvůli tomu už o práci.

Číšnice se kvůli ní rozplakala

V sobotu navštívila restauraci Olive Garden větší skupinka lidí, včetně dvou dětí. Už u vchodu je tradičně vítala jedna z servírek, aby skupinu usadila. Šestnáctiletá Amira Donahue pro NBC News řekla, že skupina vešla v době večeře, kdy bylo v restauraci rušno. Jedna žena ze skupiny, běloška, při pohledu na Amiru poznamenala, že by měla raději pracovat v striptýzovém klubu. Právě ona je usazovala ke stolu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amira ✨ (@amiradonahue) on

Zákaznice mluvila směrem k Amiriným kolegům, přičemž si neodpustila ani poznámky o rase. „Ptala se, jestli jsem vůbec černoška a zda jsem odsud,“ řekla později Amira štábu NBCN. Ženiny poznámky ji přivedly k slzám, což potvrdila i 22letá Maxwell Robbins, která o tomto zážitku z perspektivy svědka později napsala na Facebooku.

Skupinu nakonec usadila v části restaurace, která byla rajónem jiné černošky. Tatáž žena se velmi nahlas ozvala a od manažera žádala, aby je okamžitě prosadili. Nechtěla, aby ji obsluhoval někdo s černou barvou pleti. Manažer této žádost podle Robbins okamžitě vyhověl, což považuje za nepřípustné.

„Měli je odmítnout obsloužit už jen kvůli tomu, že něco takového žádali!“ napsala v příspěvku. Podle ní je nechutné, že manažer s něčím takovým souhlasil, přičemž vede rozmanitý tým lidí. Podle CBCN mezitím manažera propustili.

Doporučeno
Teploty pod nulou, chybějící pitná voda i zásoby jídla. Uprchlické drama na řecko-tureckých hranicích se vyostřuje Teploty pod nulou, chybějící pitná voda i zásoby jídla. Uprchlické drama na řecko-tureckých hranicích se vyostřuje 5. března 2020 9:38

K příběhu se na Facebooku vyjádřila i Amira. V průběhu celého incidentu byla trpělivá a slušná, přesto, že ji slova zákaznice ranila. „Asi jsou rasističtí zákazníci vzácnější než vaši černí zaměstnanci, kterým zbyly jen slzy v očích.“ Později ještě poděkovala za velkou podporu od okolí a přes Facebook zdůrazňuje, že by se nikdo neměl stydět za svou barvu pleti.

Neřekli bychom to lépe.

Domů
Sdílet
Diskuse