Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2020 13:38
Čas čtení 1:00
Ondřej Jarůšek

„Zůstaňte doma!“ Pilot v Rakousku vyslal drahou svého letu důležitý vzkaz

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Šíření koronaviru můžeme zpomalit tím, že nebudeme zbytečně vycházet ven.

Koronavirus se nezadržitelně šíří světem, centrem nákazy už není Čína, ale Evropa. Zhoršení situace se navíc očekává ve Francii, Anglii nebo Spojených státech. Zpomalit nákazu je možné hlavně tím, že nebudeme vycházet ven ze svých domovů, pokud to není opravdu nezbytně nutné. Čím dříve si to lidé uvědomí, tím dřív se nemoc podaří porazit.

A právě na důležitost respektování těchto základních pokynů nyní upozornil jeden pilot v Rakousku, který „napsal“ vzkaz pro celý svět rovnou na nebe. Jižně od Vídně těsně u hranic s Maďarskem létal ve vzduchu tak dlouho, až se mu podařilo na radar zaznamenat krátký, ale výmluvný nápis „Stay home“, v překladu „Zůstaňte doma“.

Celosvětově se novým druhem koronaviru SARS-CoV-2 nakazilo už skoro 190 000 lidí, více než 7 000 jich zemřelo. Zejména Itálie v posledních dnech hlásila oběti po stovkách. Dobrou zprávou však je, že přes 80 000 lidí se z nemoci podařilo vyléčit, 3 úspěšně uzdravené pacienty má i Česko.

Světové metropole se v posledních dnech proměnily v města duchů, je tedy vidět, že řada lidí bere nutná opatření vážně. Kdybys nevěděl, jak se v domácí karanténě zabavit a jak s tímto časem naložit, připravili jsme pro tebe několik tipů a rad, které se ti třeba budou hodit. A pokud někdo i přes současnou situaci musíš bezodkladně z domova na chvíli odejít, měl bys tak učinit pouze s rouškou, šátkem nebo šálou přes pusu.

Doporučeno
Tipy na přežití karantény a práce z domu. Jak se z toho nezbláznit, kde sehnat filmy zadarmo a co určitě nedělat Tipy na přežití karantény a práce z domu. Jak se z toho nezbláznit, kde sehnat filmy zadarmo a co určitě nedělat 17. března 2020 11:44
Domů
Sdílet
Diskuse