Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. dubna 2020 16:33
Čas čtení 0:45
Adam Smeták

Přepadení, nebo ochrana před virem? Česká pošta dokazuje, že ne vždy je poznat rozdíl

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pošťačka Naďa byla chvíli v šoku, pak se ale vše vysvětlilo.

V Česku platí povinnost zakrývat si nos a ústa na veřejnosti už od 19. března. Podle vyjádření vládních činitelů to lidé v drtivé většině dodržují. Ne každý má ale k dispozici zdravotnický materiál, a tak musí improvizovat.

Příkladem budiž zákazník, který překvapil pošťačku Naďu za přepážkou. Na poštu vešel s látkovou kuklou s vyříznutými otvory pro oči. Za běžných okolností by to znamenaly důvod k obavám, protože zákazník vypadal jako z příručky maskovaných lupičů. 

I teď se Naďa nejprve vylekala, ale brzy se vysvětlilo, že jde o běžného zákazníka, který si jde vyřídit poštovní záležitosti a kuklu na hlavě má, aby dodržel vládní nařízení. „Děkujeme našim klientům, že dodržují bezpečnostní a hygienické pokyny státu. Ochrana a bezpečí je vždy na prvním místě,“ vyjádřila se k úsměvné příhodě Česká pošta.

Mít zakrytá ústa a nos musí mít každý, kdo se pohybuje mimo své bydliště. Nicméně, v průběhu minulých týdnů vláda vydala několik výjimek. Povinnost neplatí pro řidiče MHD v uzavřených kabinách, pro členy stejné domácnosti jedoucí v jednom autě, pro lidi s poruchou autistického spektra, děti do dvou let a běžce či cyklisty, pokud jsou od kolemjdoucích vzdálení minimálně dva metry, případně je odděluje plot.

Doporučeno
Nosit roušky je cool. Primátor se pochlubil svou se zvířátky, Feri krojovanou, noviny vyhlásily soutěž o tu nejhezčí Nosit roušky je cool. Primátor se pochlubil svou se zvířátky, Feri krojovanou, noviny vyhlásily soutěž o tu nejhezčí 17. března 2020 14:21
 
Domů
Sdílet
Diskuse