Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. května 2020 15:47
Čas čtení 0:54
Tímea Krauszová

Košické prostitutky přišly o tisíce eur kvůli koronaviru. O klienty se už i porvaly

NEWS
Uložit Uložené

Jsou ochotné pracovat i za 10 eur.

Prostitutka Ingrid z Košic pro cas.sk vyprávěla, jak se jí pracuje v době pandemie koronaviru. Její tržby klesly z přibližně dvou tisíců eur (přes 50 tisíc korun) na sotva 20 eur (přes 500 korun) za měsíc. Prostitucí živí i své dítě, zatímco otec je ve vězení. Pracuje s rouškou a vždy používá také ochranu, ale klienti, zdá se, v tomto období o její služby nemají zájem.

Doporučeno
Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany 21. července 2019 18:59

Někteří jí darovali peníze, aby se nenakazila

„Někteří lidé nám zdarma dali pár eur, abychom tam nestály a šly pryč, ať nechytíme koronavirus. Litovali nás,“ prozradila portálu cas.sk Ingrid. Někteří klienti jim nabízeli pouze 10 eur za služby. Ženy jdou pracovat i takto pod cenu, protože kvůli koronaviru si vybírat nemohou.

Kvůli jednomu klientovi jsou ochotné pohádat se nebo přejít do fyzických potyček. Dohnalo je k tomu zoufalství, protože bez klientů si nevydělají. Ingrid vysvětlila, že mezitím se ženy „v revíru“ dohodly: postaví se všechny před zákazníka a on si vybírá. Je to fér.

Doporučeno
Prostitutka v Ústí nad Labem nabízela své služby bez roušky. Hrozí jí pokuta 20 tisíc Prostitutka v Ústí nad Labem nabízela své služby bez roušky. Hrozí jí pokuta 20 tisíc 2. dubna 2020 17:33

Prostitutky často kontrolují i ​​policisté a zdravotníci. Musí mít roušky, dodržovat předepsané rozestupy. Měly dokonce u sebe i dezinfekci na ruce. „Všechny jsme zdravé, nemáme nemoci. S každým zákazníkem jdu výlučně s ochranou. Roušky jsme na sobě měly i během práce,“ řekla.

V souvislosti s uvolňováním opatření se jim prý klienti postupně vracejí, práce je však stále nedostatek. Například ale v Německu mají oficiálně registrováni sexuální pracovníci nárok na podporu ze strany státu.

Domů
Sdílet
Diskuse