Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2020 21:25
Čas čtení 1:19
Adam Novosad

Někteří američtí policisté se přidávají k protestům proti policejní brutalitě. Kráčejí společně s rozhněvanými skupinami

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Mnoha policistům není systematická policejní brutalita lhostejná.

Smrt George Floyda zapříčiněna americkou policií vyprovokovala jedny z nejmasivnějších protestů ve Spojených státech amerických. Do ulic vyrazili lidé ve více než 30 státech, policie v některých případech situaci znovu nezvládla a na mnoha místech propuklo násilí, upozorňuje TMZ.

Někteří protestující zneužili situaci na rabování a krádeže, přičemž tímto způsobem přišel o život i jeden muž, který se s partou kolemjdoucích pokusil vyloupit kamion společnosti Fedex naložený zbožím, ale naneštěstí skončil zaklíněný pod jedním z kol.

Doporučeno
Velký test piv do 10 korun: Víme, kterým značkám se rozhodně vyhnout a které neurazí a ulehčí tvé peněžence Velký test piv do 10 korun: Víme, kterým značkám se rozhodně vyhnout a které neurazí a ulehčí tvé peněžence 31. května 2020 16:51

Z protestů v USA však přicházejí i pozitivnější videa a záběry. Rozhněvaní protestující občas inspirovali samotné policisty, aby složili helmy, nechali obušky bezpečně založené za opaskem a vydali se pochodovat s nimi.

Domů
Sdílet
Diskuse