Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2020 15:20
Čas čtení 1:07
Antonín Havlík

Situace s korovavirem v Praze se horší, říká primátor Hřib. Zavádí se rouška v lékárnách nebo čekárnách u lékaře

NEWS ČESKO ZDENĚK HŘIB
Uložit Uložené

Pražský primátor Zdeněk Hřib informoval o nových opatřeních v souvislosti se zhoršující se situací ohledně koronaviru v hlavním městě.

Česko bude muset opět vytáhnout roušky. Jejich povinné nošení ve vnitřních prostorách s účastí nad stovku osob již ve čtvrtek potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na tiskové konferenci. Ani v Praze však situace není ideální, což na svém Instagramu potvrdil primátor hlavního města Zdeněk Hřib.

Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší,“ uvedl. Jak už jsme avizovali, v  metropoli se podobně jako ve zbytku ČR na hromadných organizovaných akcích ve vnitřních prostorách s účastí nad 100 lidí bude muset nosit rouška. Nemá to platit například v halách vlakových stanic, ale je to silně doporučováno všude, kde nelze zajistit bezpečný rozestup mezi lidmi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zdeněk Hřib (@zdenek.hrib),

Nově však Praha zavádí povinné nošení ochrany nosu a úst v pražských nepobytových zdravotnických zařízeních.Takže například i v lékárnách nebo čekárnách u doktora,“ vysvětluje primátor. Povinné nošení roušek stále platí jako doposud v prostorách a soupravách pražského metra, ale opět – je doporučováno ji brát všude, kde se hromadí vícero osob. 

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Všem velmi doporučujeme nosit roušku také v ostatních vozech MHD vždy, pokud je to možné, člověk je schopen to udýchat a nedělá mu to problémy,“ doplnil Hřib.

V hlavním městě bylo během čtvrtka zaznamenáno 52 nových příkazů nákazy. Výrazné koronavirové ohnisko vzniklo v pražském klubu Techtle Mechtle, kde se nakazilo 109 lidí, přičemž přes 200 je v karanténě. Počet nakažených návštěvníků klubu bude podle odborníku ještě lehce stoupat, protože probíhá trasování kontaktů.

Z hygieny Jen velmi malé množství nakažených se musí léčit v nemocnici. Na plicní ventilaci máme zatím "jen" jednoho člověka. Většina nakažených jsou mladí lidé, kteří nemoc zvládají bez obtíží překonat, často jsou dokonce bezpříznakoví. Není důvod k panice, Praha je připravena. Jen buďte opatrní a ohleduplní,“ klade Pražanům na srdce Zdeněk Hřib.

Doporučeno
Česko znovu zavádí plošné povinné nošení roušek, a to ve vnitřních prostorách s účastí nad 100 osob Česko znovu zavádí plošné povinné nošení roušek, a to ve vnitřních prostorách s účastí nad 100 osob 23. července 2020 17:48
Domů
Sdílet
Diskuse