Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2020 20:09
Čas čtení 0:33
Viktor Kniš

Sleduj živě astronauty, kteří se vracejí s lodí SpaceX. Přistávat budou v Mexickém zálivu

TECH
Uložit Uložené

Přistání je naplánováno přibližně na devátou hodinu večer našeho času.

Američtí astronauti, kteří se zúčastnili prvního komerčního letu na kosmické lodi Crew Dragon soukromé společnosti SpaceX, se vracejí na Zemi. Přistání je naplánováno na přibližně 20:48 našeho času a celou akci je možné sledovat i online díky streamu od společnosti NASA.

Závěrečná část zkušebního letu na Mezinárodní vesmírnou stanici je považována za nejnáročnější zkoušku, pokud se však podaří úspěšně, SpaceX má v plánu přepravovat lidi do vesmíru častěji.

Doporučeno
Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky 28. července 2020 10:39

Robert Behnken a Douglas Hurley vylétli na druhý pokus do vesmíru v květnu tohoto roku. Dvojice astronautů bude přistávat ve vodách Mexického zálivu nedaleko Floridy za pomoci speciálních padáků. Po 45 letech půjde o první přistání na vodě, naposledy takto přistávala posádka lodi Apollo, informuje CNN.

Návrat lodě Crew Dragon doprovázejí náročné technické manévry, vstup do atmosféry způsobí až 6 minutový výpadek komunikace. Přistání zároveň mírně zkomplikuje i silná bouře, která se blíží k Floridě.

 

Domů
Sdílet
Diskuse