Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Pátek 30. 10. 2020 svátek má Tadeáš

hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Kultura - Architektura
0
Richard Balog
12. září 2020, 12:31
Čas čtení: 0:36
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Lužní lesy u Prahy ukrývají tento architektonický skvost ve skandinávském stylu

Únik z každodenního života nedaleko malé obce, po jakém alespoň příležitostně toužíme všichni.

Richard Balog
12. září 2020, 12:31
Čas čtení: 0:36
Lužní lesy u Prahy ukrývají tento architektonický skvost ve skandinávském stylu
Zdroj: BoysPlayNice
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Funkcionalismus s puncem skandinávské čistoty a jednoduchosti – takto bychom stručně charakterizovali dům od ateliéru Mjölk Architekti. Projekt s pracovním názvem „Lesní vila“ se nachází v lužních lesích u Prahy, přičemž svým majitelům poskytuje dokonalý úkryt před okolním světem.


322 metrů čtverečních zastavěné plochy představuje nadstandardní výměru, díky níž nehrozí žádnému členu rodiny nedostatek osobního prostoru či soukromí. Hlavní inspirací při tvorbě bylo prostředí plné vysokých stromů a neposkvrněné přírody, kterou si mohou klienti vychutnávat přes velké množství oken napříč fasádou. 

NAČÍST ČLÁNEK BEZPLATNĚ
Předplať si REFRESHER+ a získej další výhody

Tento článek dočteš bezplatně, ale s předplatným REFRESHER+ získáš přístup k více než 1362 zamknutým článkům a dostaneš další benefity.

VÍCE O PŘEDPLATNÉM
Kdykoli ho jednoduše zrušíš
Už od 55.00 Kč měsíčně
S REFRESHER+ můžeš získat tyto benefity
VÍCE

 

 

Obytné prostory schované pod organickým tvarem střechy rozdělili tvůrci do dvou samostatně fungujících částí. V první najdeme ateliér, zónu pro hosty a garáž. Ve druhé je obytná část s kuchyní, obývacím pokojem, ložnicí či dětskými pokoji na vrchním podlaží.

 

Hlavní dominantou interiéru je především dřevo, které se ve vyváženém poměru nachází v každé místnosti, a to včetně koupelen. Nyní si už ale tento krásný domov dokončený v roce 2017 vychutnej přes záběry od BoysPlayNice.

 

Zobrazit galerii 14 galeria
Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Zdroj: boysplaynice.com, mjolk.cz, linka.newsFoto: BoysPlayNiceNáhledový obrázek: BoysPlayNice Tagy: Mjölk Architekti, BoysPlayNice, Linka News, Lesní vila
Přidej se k těm, kteří nás podpořili. Předplať si R+ VÍCE
Ohodnoť článek
31
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.