Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. října 2020 22:16
Čas čtení 0:54
Adam Novosad

Dětskou písničku Baby Shark používali k mučení. Ve vězení ji trestancům pouštěli hodiny dokola

NEWS
Uložit Uložené

Žraločí mládě z populární písničky možná dokáže člověka zlomit.

V americkém vězení mučili trestance tak, že museli přivázaní ke stěně dlouhé hodiny poslouchat dětskou písničku Baby Shark. Nejde o žádný žert, ale o skutečný příběh, kvůli kterému skončili dva pracovníci vězení Gregory Cornell Butler Jr. a Christian Charles Miles u soudu, upozorňuje Vice.

Doporučeno
Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly 9. června 2023 8:30


Obžalovaný je spolu s nimi i vedouce oddělení Christopher Raymond Hendershott. Zatímco první dva mají jen 21 let, šéf oslavil již své 50. narozeniny.

Ve věznici Oklahoma County se Gregory a Christian rozhodli, že současně dostupné prostředky k trestání vězňů ani zdaleka nestačí, a tak občas někoho vzali do místnosti, kde probíhala setkání s advokáty, a pustili se do práce. Vězni nasadili pouta, řetězem ho připoutali ke stěně a více než dvě hodiny mu pouštěli právě písničku Baby Shark.

Ačkoliv oba strážníci vnímali trest jako vtip, v obžalobě poškození tvrdí, že takové zacházení je nelidské. Dohromady takto „mučili“ minimálně čtyři vězně, avšak státní žalobce odešel s poloprázdný rukama, protože podle zákona mohl strážníky obvinit jen z přestupku krutosti vůči vězňům.

Mučení písničkou se odehrávalo ke konci roku 2019 a po provalení celé kauzy všichni tři z práce odešli. Vše přitom zaznamenala bezpečnostní kamera, a tak se strážníci ani neměli možnost vymluvit na nedostatek důkazů.

Za čin kvalifikovaný jako přestupek však obviněným nehrozí žádné přísné tresty a zřejmě vyváznou, aniž by sami putovali za mříže.

Domů
Sdílet
Diskuse