Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2020 10:36
Čas čtení 0:45
Jakub Paulík

Orangutan přišel kvůli lidem o svůj domov. Emotivní scéna z dokumentu od Netflixu dojímá diváky k slzám

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přírodovědec David Attenborough trefil hřebíček na hlavičku.

Dokument od slavného přírodovědce Davida Attenborougha A Life On Our Planet nabízí řadu emotivních scén, ale jedna z nich dojme i ta nejtvrdší srdce. Snímek se ve své podstatě zaměřuje na lidskou činnost, která způsobila extrémní úpadek biotopů.

Mimo jiné kritizuje nekontrolované odlesňování, kvůli kterému mnohá zvířata přicházejí o své přirozené prostředí. Ukázkovým následkem je orangutan, který leze na osamělý strom – pozůstatek zničeného lesa.

Doporučeno
Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona 1. října 2020 17:08

David Attenborough v dokumentu tvrdí, že odlesňování v Borneu za posledních 60 let způsobilo snížení populace orangutanů o zhruba dvě třetiny.

Domů
Sdílet
Diskuse