Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2020 8:20
Čas čtení 0:58
Tímea Krauszová

Slyšíš green needle, nebo brainstorm? Stará nahrávka rozdělila lidi, každý slyší to, na co myslí

NEWS VIDEO
Uložit Uložené

Myslel sis, že nahrávkou Yanny vs. Laurel to skončí? Mýlil ses.

Pamatuješ si ještě na nahrávku Yanny vs. Laurel? Laici i odborníci se celé týdny hádali o tom, co vlastně slyší. Vysvětlení dvojího vnímání zvuku by mělo spočívat v poslechu výšek lidským uchem, vysvětlovali jsme v minulosti. Lidé vnímající vyšší tóny intenzivněji většinou slyší „Yanny“, zatímco lidé zaměření na níže tóny slyší „Laurel“.

Internetový úspěch však sklidila další nahrávka. Tato je starší, ale díky sociální síti TikTok se dostala znovu do popředí. Při pohledu na dvě možnosti, které můžeš na nahrávce slyšet, se ti zřejmě zatočí hlava. Jak mohou „green needle“ a „brainstorm“ znít stejně?

Doporučeno
Laurel, nebo Yanny? Konečně známe odpověď od muže, který nahrávku vytvořil před lety, aby lidem pomohl s výslovností Laurel, nebo Yanny? Konečně známe odpověď od muže, který nahrávku vytvořil před lety, aby lidem pomohl s výslovností 22. května 2018 16:41

Green needle, nebo brainstorm?

Australská zpěvačka Samantha Jade probudila staré vášně na svém TikToku, když zveřejnila krátké hravé video, píše australský portál 7news. V něm se snaží zjistit, co vlastně slyší.

Domů
Sdílet
Diskuse