Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2020 8:22
Čas čtení 0:53
Miriam Rumanková

Děti párů stejného pohlaví dosahují ve škole lepších výsledků než děti heterosexuálů, ukázala nizozemská studie

NEWS
Uložit Uložené

Výzkum sledoval téměř 3 000 dětí, které mají rodiče stejného pohlaví a více než milion dětí s rodiči rozdílného pohlaví.

Nová studie z Nizozemska poukazuje na to, že děti, které vychovávají rodiče stejného pohlaví, mají ve škole lepší výsledky.

V rámci studie sledovala téměř 3 000 dětí v Nizozemsku s rodiči stejného pohlaví a více než milion dětí s rodiči rozdílného pohlaví. Výsledek spočívá v tom, že děti, které od narození vychovávali rodiče stejného pohlaví, dosahovaly lepších výsledků na základní a i střední škole. Informuje o tom portál Brussels times.

Doporučeno
Papež František: Homosexuálním párům by mělo být umožněno uzavírat registrovaná partnerství Papež František: Homosexuálním párům by mělo být umožněno uzavírat registrovaná partnerství 21. října 2020 19:39

Výzkumní pracovníci poznamenali, že jejich studie poukazuje hlavně na socioekonomický stav rodičů. „Zjistili jsme, že rodiče stejného pohlaví jsou často bohatší, starší a vzdělanější než typický pár jiného pohlaví,“ řekl Deni Mazrekaj, vedoucí výzkumu.

Podle jeho slov musí páry stejného pohlaví při narození dítěte zaplatit mnoho peněz, jen aby byly schopny projít celým procesem, a to znamená, že jsou mnohdy lépe zabezpečené. 

Mazrekaj samozřejmě uvedl, že jsou tu i jiné, velmi důležité faktory.

„Například, pokud jde o těhotenství u rodičů stejného pohlaví, je velmi pravděpodobné, že takový pár je vysoce motivován stát se rodiči. I vzhledem ke krokům, které musí podstoupit, aby děti mohl vůbec mít,“ dodává vedoucí výzkumu. 

Samozřejmě, poznamenal, že k dispozici měli jen socioekonomická data a vše ostatní je jen hypotéza, kterou by se měly zabývat další studie.

Výzkumníci a vědci poznamenali, že tato studie je pro ně velmi zajímavá a rádi by v ní pokračovali i proto, že ještě nikdo se tématu nevěnoval do hloubky.

Domů
Sdílet
Diskuse