Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2020 12:44
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Šťastné pondělí Jindřicha Šídla se pozastavuje kvůli úmrtí režiséra

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Štáb se vyrovnává s náhlou smrtí režiséra Tomáše Dusila, který zemřel v noci ze 30. na 31. října.

Pořad Šťastné pondělí, jehož hlavní postavou je investigativní novinář Jindřich Šídlo, pozastavuje svou činnost. Důvodem je smrt režiséra pořadu Tomáše Dusila, který skonal na konci října. Štáb satirického pořadu z produkce Seznam Zpráv to ohlásil na svém Twitteru. Jeho členové potřebují podle svých slov najít způsob, jakým budou pořad bez Dusila vytvářet. 

Doporučeno
Prostředí politiky pro mě nebylo úplně kultivující. Atmosféra společnosti se od jarního období výrazně posunula, říká Vojtěch Prostředí politiky pro mě nebylo úplně kultivující. Atmosféra společnosti se od jarního období výrazně posunula, říká Vojtěch 1. listopadu 2020 8:45

„Dnešní pondělí není šťastné,“ uvádí v popisku svého nejnovějšího tweetu produkce pořadu Šťastné pondělí. Během páteční noci totiž přišel náhle o život jeho režisér Tomáš Dusil. Z toho důvodu se celý štáb satirického pořadu Seznam Zpráv, který se, jak už je vidno z názvu, objevil on-line každé pondělí, vyjádřil, jakým způsobem bude pokračovat dále.

„Každý týden po čtyři roky jsme se pro vás snažili najít důvody, proč může být i pondělí šťastné. Dnes ten důvod najít nedokážeme. Šťastné pondělí dnes nevyjde,“ stojí v příspěvku na Twitteru, ve kterém štáb pořadu vysvětluje absenci dílu v prvním listopadovém pondělí. „Jak už asi víte, v noci z pátku na sobotu odešel Tomáš Dusil. Spoluzakladatel, režisér, střihač, grafik a klidná síla tohoto pořadu,“ uvedli.

Příspěvek dále pokračuje tvrzením, že si štáb bezprostředně poté, co se dozvěděl o smrti svého kolegy, nedokázal představit, že by pořad pokračoval. Nakonec ale došli k názoru, že to zkusí„Nevíme teď, bohužel, jak dlouho bude trvat, než se odvážíme nabídnout vám další Šťastné pondělí. Víme jen, že bude jiné, a doufáme, že ho přijmete se stejnou přízní, jakou nám projevujete celé čtyři roky,“ doplnil štáb.

Doporučeno
Praha se stává premiantem v boji s koronavirem. Patří mezi regiony, kde se vir šíří nejméně Praha se stává premiantem v boji s koronavirem. Patří mezi regiony, kde se vir šíří nejméně 2. listopadu 2020 10:21

Pořad Šťastné pondělí, jehož hlavním účinkujícím je Jindřich Šídlo, dostal prostor na webu Seznam Zprávy už od počátku jeho vzniku v roce 2016. Tomáš Dusil byl jeho součástí od začátku. Zastával post kameramana, režiséra, střihače a kreativce.

Domů
Sdílet
Diskuse