Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. listopadu 2020 8:07
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

Rakouská vesnice „Fucking“ dostane nové jméno

NEWS
Uložit Uložené

O dopravní značení z této vesnice je roky enormní zájem, mnoho lidí si z focení při vstupu do obce udělalo atrakci.

Obec na západě Rakouska s ne zrovna nejšťastnějším názvem „Fucking“ dostane nové jméno, informuje Politico. Odpovědným už pravděpodobně došla trpělivost, protože se vesnice stala kvůli svému názvu atrakcí a navštěvují ji desítky lidí denně jen proto, aby se vyfotili s dopravním značením. Také se velmi často stávalo, že někdo značku ukradl, protože chtěl mít doma vtipný skalp.

Na regionální úrovni proto Rakousko rozhodlo, že vesnici přejmenují na „Fugging“. Přibližně 100 otrávených obyvatel vesnice si tak bude moci vydechnout a začít nový život. Už nebudou muset pravidelně zalévat značky do betonu a denně odhánět turisty, kteří vážili cestu kvůli jedné vtipné fotce.

Ve skutečnosti jde o dlouhotrvající problém, který řeší obyvatelé už minimálně dekádu. Ještě v roce 2012 deník Daily Mirror informoval, že návštěvníci rušili obyvatele vesnice tím, že se před značkami fotili nazí. V konečném důsledku však nepomohla situaci ani skutečnost, že podnikatelé z obce si udělali z názvu vesnice byznys. Prodávali například vánoční pohlednice s nápisem „Fucking Christmas Cards“. Populárním se stalo i pivo „Fucking“

Domů
Sdílet
Diskuse