Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2020 6:43
Čas čtení 0:52
Jakub Paulík

Adolf Hitler zvítězil v samosprávných volbách v Africe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Adolfovi vybral jeho jméno otec.

V africké Namibii, konkrétně v obvodu Ompundja, se konaly samosprávní volby, které vyhrál 54letý kandidát jménem Adolf Hitler Uunona. Od voličů se mu podařilo získat až 85 % z celkového počtu hlasů. Jméno po diktátorovi nacistického Německa mu vybral jeho otec, ale podle afrického Hitlera pravděpodobně netušil, jaké škody vůdce nacistů způsobil, uvádí Africa News

Namibie byla do konce první světové války německou kolonií, a tak v zemi nejsou německá jména příliš velkou raritou. Dokonce ani jméno Adolf vůbec nepatřilo mezi netradiční. V době druhé světové války, kterou vyvolalo nacistické Německo, už Namibie patřila pod kontrolu Británie.

Doporučeno
Dívku, která se zúčastnila soutěže Miss Hitler, odsoudili na 3 roky vězení Dívku, která se zúčastnila soutěže Miss Hitler, odsoudili na 3 roky vězení 10. června 2020 22:33

V Namibii si Adolf Hitler Uunona během svého dospívání neuvědomoval, po kom ho jeho otec pojmenoval. Později však poznal, jaké hrůzy se spojují s příjmením Hitler, a tak se raději na veřejnosti představuje pouze jako Adolf Uunona.

Domů
Sdílet
Diskuse