Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. ledna 2021 9:19
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

Muž na pekáči sjížděl černou sjezdovku, vylétl a dopadl do strouhy. Vážně si poranil páteř

NEWS
Uložit Uložené

Čtyřicetiletý muž skončil s těžkým poraněním.

Skiarály jsou oficiálně zavřené a vleky stojí. Lidé však i přesto ve velkém navštěvují svahy, které sjíždí na bobech nebo sáních. Jeden muž však při takových radovánkách skončil s vážný poraněním. Na pekáči se totiž pokusil sjet černou sjezdovku na Tanvaldském Špičáku. Se zraněnou páteří skončil v péči lékařů.

Doporučeno
Češi v zavřených skiareálech bobují a sáňkují. Na svazích po sobě nechávají bláto a odpadky Češi v zavřených skiareálech bobují a sáňkují. Na svazích po sobě nechávají bláto a odpadky 2. ledna 2021 19:25

„Podle našich informací jel na tom nejméně vhodném prostředku, na plastové jednomístné 'lopatě'. Najel na jednu z hromad, které jsou nyní na upravované dráze, vylétl a dopadl zády do odvodňovací strouhy,“ popsal nehodu Martin Dyntr, jeden ze zasahujících členů horské služby.

Skiarály v různých koutech republiky se již několik dní plní lidmi, řada provozovatelů si však stěžuje, že lidé po sobě na sjezdovce s umělým sněhem nechávají bláto nebo odpadky. Lyžařské areály kvůli současným opatřením nemohou vydělávat na vlecích a nemalé peníze je stojí údržba svahů, o které stále musí pečovat.

Domů
Sdílet
Diskuse