Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 7:57
Čas čtení 0:46
Daniel Mikolášik

Arnold Schwarzenegger tvrdí, že Trump je nejhorším prezidentem v dějinách. Dav útočící na Kapitol přirovnal k nacistům

NEWS ARNOLD SCHWARZENEGGER
Uložit Uložené

Demokracii Spojených států přirovnal ke svému meči, který používal v legendárním filmu Barbar Conan.

Hollywoodský herec původem z Rakouska a bývalý guvernér Kalifornie za republikány Arnold Schwarzenegger zveřejnil na YouTube téměř osmiminutové video, ve kterém se kriticky vyjadřuje k odcházejícímu republikánskému prezidentovi Donaldu Trumpovi a k násilnostem ve Washingtonu, pod které se podepsali Trumpovi stoupenci.

„Prezident Trump jako vůdce selhal. Do dějin vstoupí jako nejhorší prezident všech dob,“ řekl americký herec ve videu. Schwarzenegger přirovnal útok na Kapitol ke Křišťálové noci (Kristallnacht), útoku na Židy, který se odehrál v noci z 9. na 10. listopadu 1938 v nacistickém Německu.

Doporučeno
Útok v Kapitolu si vyžádal pátou oběť. Zemřel policista, který zasahoval při vpádu příznivců Donalda Trumpa Útok v Kapitolu si vyžádal pátou oběť. Zemřel policista, který zasahoval při vpádu příznivců Donalda Trumpa 8. ledna 2021 8:47

„To rozbité sklo bylo sklem z oken Kapitolu Spojených států. Ten dav ale nerozbil jen okna Kapitolu, rozbil i myšlenky, které jsme považovali za samozřejmé. Pošlapal samotné principy, na kterých byla naše země založena,“ prohlásil herec ve videu.

„Prezident Trump se pokusil zvrátit výsledky voleb – férových voleb. Pokusil se o převrat způsobený tím, že lidem lhal,“ řekl Schwarzenegger. Dodal také, že má radost z Trumpova končícího funkčního období a že „brzy bude tak nepodstatný jako starý tweet“.

Kromě toho přirovnával demokracii Spojených států k rekvizitě, kterou před 40 lety používal jako meč během natáčení legendárního filmu Barbar Conan. „Naše demokracie je jako ocel tohoto meče. Čím ji více temperujeme, tím je silnější,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse