Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2021 13:52
Čas čtení 2:42
Adam Novosad

Udělali jsme Witchera 3, nějak to vyjde. Rozhovory s vývojáři hry Cyberpunk 2077 dokazují hrozivé přesčasy a směšné platy

TECH
Uložit Uložené

Detailní pohled do nitra vývoje Cyberpunku 2077 ukazuje konflikty, tlak od managementu i nesplnitelné cíle.

Kritika polského studia CD Projekt Red, které v prosinci uvedlo svou dlouho očekávanou hru Cyberpunk 2077, jen tak neutichne. Hráči okamžitě zjistili, že hra je plná chyb, vypadá nedokončeně a neobsahuje množství slibovaných funkcí, které studio během vývoje slibovalo.

Šéf studia Marcin Iwiński proto nahrál video, ve kterém se hráčům omlouvá a vysvětluje, jak vývojáře limitovala starší technika v minulé generaci herních konzolí, ale i tlak očekávání veřejnosti.

Veřejnost na video zareagovala celkem kladně a hodnota akcií CD Projekt Red narostla o několik procent, ale novinář Jason Schreier z Bloombergu nyní zveřejnil svůj článek, v němž vyzpovídal dohromady více než 20 současných a bývalých zaměstnanců herního studia. Pod podmínkou anonymity mu popsali, jak vývoj probíhal ve skutečnosti, co od nich vyžadovali manažeři a jaké směšné platy měli mnozí z nich.

Doporučeno
Porovnání GTA V a Cyberpunk 2077: Sedm let stará hra od Rockstar má lepší umělou inteligenci Porovnání GTA V a Cyberpunk 2077: Sedm let stará hra od Rockstar má lepší umělou inteligenci 15. prosince 2020 13:01

Vytvořili jsme Witchera 3, nějak to bude fungovat

Ačkoliv hru studio oznámilo v roce 2012, podle vývojářů se na ní začalo pracovat až v roce 2016. Nejenže si studio umínilo, že vyvine hru, ale i samotný herní engine, na kterém bude fungovat. Jeden z vývojářů v rozhovoru řekl, že práce na hře připomínala cestu vlakem, před který někdo zároveň pokládá kolejnice.

Domů
Sdílet
Diskuse