Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2020 13:01
Čas čtení 0:41
Dominik Vetrák

Porovnání GTA V a Cyberpunk 2077: Sedm let stará hra od Rockstar má lepší umělou inteligenci

TECH
Uložit Uložené

Cyberpunk 2077 rozhodně není žádné terno.

Cyberpunk 2077 je stále téma číslo jedna. Pár dní po vydání je YouTube plný různých analýz a srovnání s jinými hrami, mezi nimiž zaujme zejména srovnání s GTA V.

Je jasné, že celkové grafické zpracování, stíny, textury, nasvícení a podobně jsou značně lepší u Cyberpunku. Koneckonců, GTA V vyšlo před 7 lety ještě na PS3 a Xbox 360 (také stále nechápeš, jak to v Rockstar Games dokázali?).

Doporučeno
Tvůrci Cyberpunku věděli, jak katastrofálně hra vypadá na PS4 a Xbox One. I přesto to hráčům zatajili a vydali ji Tvůrci Cyberpunku věděli, jak katastrofálně hra vypadá na PS4 a Xbox One. I přesto to hráčům zatajili a vydali ji 14. prosince 2020 19:13

Nicméně, je něco, co GTA V zvládlo lépe. Konkrétně jde o AI NPC, tedy umělou inteligenci nehratelných postav (například lidé na ulici či v autech). Blíže si to rozebereme v naší recenzi na Cyberpunk, ale lidé v novince se chovají jako v deset let starém titulu. Probíhá zločin, a tak se skrčí na zem. Najednou utečou 20 metrů a znovu se uprostřed cesty skrčí na zem.

Další srovnání si můžeš prohlédnout ve videu níže. Měj ale na paměti, že lidé jsou v Night City zvyklí na střílení a zločiny, takže je to nerozruší až tak jako civilisty v GTA V. I tak se ale dají najít situace, kdy se chovají dost hloupě. 

Doporučeno
Postavám v Cyberpunku 2077 vykukují pohlavní údy skrz kalhoty. Vtipná chyba ve velkém baví sociální sítě Postavám v Cyberpunku 2077 vykukují pohlavní údy skrz kalhoty. Vtipná chyba ve velkém baví sociální sítě 12. prosince 2020 6:44

Domů
Sdílet
Diskuse