Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2021 15:24
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Česko čeká vichřice i sněhová kalamita. Napadnout by mělo až 10 cm nového sněhu

NEWS ČESKO ČHMÚ
Uložit Uložené

Před komplikacemi varuje ČHMÚ.

I když to tak nevypadá, Česko čeká další sněhová nadílka. Tentokrát Český hydrometeorologický ústav varuje před novou sněhovou pokrývkou, která na severu a severozápadě republiky může dosáhnout až 10 centimetrů, na východě Čech a na Moravě se zase objeví silný vítr, jenž bude bičovat okolí rychlostí až 70 km/h.

Doporučeno
ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před sněhem, náledím, ale také silným větrem ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před sněhem, náledím, ale také silným větrem 19. ledna 2021 12:16

Zima ještě zdaleka neřekla své poslední slovo, jak vypovídají i výstrahy, které v pátek vydal Český hydrometeorologický ústav. O víkendu se můžou lidé ze západní a severozápadní části republiky těšit nejen na nový sníh, kterého napadne od 7 do 10 centimetrů za 12 hodin, ale ve spojení s táním a mrznutím také na náledí. V Krušných horách by mohlo dokonce napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

Domů
Sdílet
Diskuse