Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2021 19:50
Čas čtení 0:43
Viktor Kniš

Na Novém Zélandu mají koncerty pro 30 tisíc lidí každý týden. Lidé nepotřebují roušky ani negativní testy

NEWS KONCERTY
Uložit Uložené

Nový Zéland se s koronavirem vypořádal po svém a dnes si může dovolit luxus v podobě obrovských koncertů.

Nový Zéland uzavřel své hranice už loni v březnu, kdy se vrátit mohli jen novozélandští občané a osoby s trvalým pobytem. Ostrovní země má zároveň vytvořené „cestovatelské bubliny“ s Austrálií a dalšími tichomořskými ostrovními státy, které rovněž byly do značné míry úspěšné v boji s pandemií.

Na rozdíl od velké většiny zemí světa nezažil Nový Zéland druhou vlnu. Loni tam měl přibližně dva měsíce bez jakéhokoliv nového případu a v posledních měsících se dají denní přírůstky nových případů počítat na prstech rukou.

Doporučeno
Blatný chtěl rezignovat už na začátku roku. Premiér neumí najít náhradu, tvrdí server Neovlivní Blatný chtěl rezignovat už na začátku roku. Premiér neumí najít náhradu, tvrdí server Neovlivní 1. února 2021 8:12

Zatímco většina světa žije pod přísným lockdownem, Nový Zéland dokonce nedávno umožnil znovu organizovat velké kulturní akce.

Důkazem je i koncertní šňůra kapely Six60, na kterou se podle reportáže BBC přišlo podívat více než 30 tisíc lidí bez roušek a negativních testů. Dav lidí se mačkal před pódiem tak, jak si to pamatujeme z dob před pandemií.

Domů
Sdílet
Diskuse