Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2021 18:00
Čas čtení 1:14
Vojtěch Vanda

Vláda zrušila dočasně DPH na respirátory, ceny zlevní od středy

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Sleva bude platit minimálně 2 měsíce.

Česká republika po vzoru svých sousedů upravila ceny respirátorů kategorie FFP2 a vyšší a dočasně na ně zrušila daň z přidané hodnoty. Prominutí bude platit od středy 3. února a bude trvat dva měsíce, tedy do 3. dubna. Úprava cen může souviset s plánem vlády zavést nošení respirátorů těchto tříd v obchodech a MHD kvůli nové mutaci viru, která se momentálně valí Evropou a je nakažlivější.

Doporučeno
Respirátory FFP2 a KN95. Jaký je mezi nimi rozdíl? Respirátory FFP2 a KN95. Jaký je mezi nimi rozdíl? 26. ledna 2021 12:11

O rozhodnutí informovala ministryně financí Alena Schillerová„Účelem je maximálně zpřístupnit tyto kriticky důležité ochranné pomůcky běžné veřejnosti,“ uvedla na Twitteru. 

Schillerová dodala, že apelovala na výrobce a hlavně obchodní řetězce, aby „byli solidární a promítli odpuštění DPH do cen pro konečné spotřebitele.“ Důvodem mají být důchodci a rodiny s dětmi, jejichž úspory mohou být opatřením, kdy budou respirátory zavedeny, značně zatíženy.

Domů
Sdílet
Diskuse