Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2021 18:17
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Prodloužení nouzového stavu jen někde? Babiš chce mít co nejdříve jasno

NEWS
Uložit Uložené

Hejtmani zatím nejsou jednotní.

Vládě se nepodařilo sehnat podporu pro prodloužení nouzového stavu, který tak skončí už v neděli 14. února ve 23:59. S koncem stavu nouze se otevřenou obchody a služby, zruší se zákaz nočního vycházení, ale kupříkladu restaurace a školy mají zůstat zavřené. Někde by však nouzový stav podle předsedy vlády Andreje Babiše mohl platit dál.

Konkrétně je podle vyjádření premiéra ve hře možnost, že by nouzový stav pokračoval v těch krajích, které o to požádají. Premiér přitom doufá, že o nouzová stav požádají všechny kraje. Jinak by totiž na různých místech platila jiná pravidla. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Hejtmani ovšem v této otázce zatím nebyli jednotní a ještě dnes by měli jednat s vládou. Ještě do konce soboty by však premiér chtěl mít jasno v tom, jak bude situace od začátku příštího týdne vypadat. Pokud hejtmani o nouzový stav nepožádají, v jednotlivých krajích by mohli vyhlásit stav nebezpečí.

Doporučeno
Vyhlášení „stejného“ nouzového stavu znovu by bylo protiústavní, tvrdí právník Vyhlášení „stejného“ nouzového stavu znovu by bylo protiústavní, tvrdí právník 12. února 2021 14:50
Domů
Sdílet
Diskuse