Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2021 17:11
Čas čtení 1:20
Tímea Krauszová

Dcera Billa Gatese si utahuje z vakcíny: Bohužel mi neimplantovali spolu s vakcínou i mého geniálního otce

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Studentka medicíny a dcera miliardáře Jennifer má smysl pro humor.

Jennifer K. Gates, dcera zakladatele Microsoftu Billa Gatese, dostala první dávku vakcíny proti koronaviru v pátek. Na Instagramu v příspěvku poděkovala neúnavným zdravotníkům, vědcům, lékařům a dalším, kteří již více než rok bojují s pandemií. Kromě toho si ale neodpustila ani vtip, který se týká jejího otce: „Bohužel, vakcína mi neimplantovala mého geniálního otce do mozku. Kéž by mRNA mělo takovou moc...!“ napsala na Instagram.

Doporučeno
Prodloužení nouzového stavu přineslo změny v opatřeních. Toto se mění od pondělí Prodloužení nouzového stavu přineslo změny v opatřeních. Toto se mění od pondělí 15. února 2021 8:21

Žerty stranou, nechte se očkovat

Bill Gates chce lidem implantovat mikročip, díky kterému bude ovládat lidi a sledovat jejich polohu. Využívá k tomu očkování proti koronaviru.

Snad už neexistuje člověk, který by o této nesmyslné konspirační teorii neslyšel. S rozšířením vakcín se rozšiřuje i množství falešných informací o nich. Bill Gates, technologický magnát a známý miliardář, investoval nemalé prostřednictvím své nadace (Bill and Melinda Gates Foundation) pro zlepšení a vývoj technologií potřebných pro vakcíny. O tom, že lidstvo čekají pandemie, dokonce mluvil dlouho předtím, než jsme se ocitli v lockdownech.

Stal se tak jednou z centrálních osobností v diskusích o vakcíně, podle CNN dokonce projevil obavy, že různé konspirační teorie by mohly ovlivnit postoj lidí k očkování. „Doufám, že to nevytvoří váhavost vůči vakcíně,“ citují ho.

K debatě se nyní přidala i jeho dcera, studentka medicíny, která už dostala první vakcínu. Chystá se i na druhou dávku a zdůrazňuje, že i po ní bude nosit roušku a dodržovat opatření. Je ochotna každému, kdo nerozumí, proč, poslat i zdroje k prostudování.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Gates (@jenniferkgates)

„Považuji za velké privilegium, že jsem dostala první dávku mRNA, která naučí moje buňky ochranné imunitní reakci na virus,“ napsala k fotografii na Instagramu, kde v rukou drží nálepku s nápisem „Dostala jsem svou vakcínu proti Covid-19”. V příspěvku apeluje na lidi z pozice studentky medicíny a nadějné lékařky. 

„Čím více lidí si vybuduje imunitu, tím bezpečnější budou naše komunity pro všechny.“ Doporučuje lidem, aby si prostudovali zdroje, ať mohou pro sebe i pro své rodiny učinit informované rozhodnutí. Připomíná neúnavnou práci zdravotníků a dalších lidí, kteří bojují s virem v první linii. Na závěr tohoto příspěvku dopsala zmiňovaný vtip, který snad tentokrát nevyvolá vlnu nových konspiračních teorií.

Doporučeno
ANO první, Piráti v závěsu a SPOLU na třetím místě. To je nový volební model ANO první, Piráti v závěsu a SPOLU na třetím místě. To je nový volební model 12. února 2021 16:09
Domů
Sdílet
Diskuse