Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2021 13:50
Čas čtení 0:31
Vojtěch Vanda

Blatný: Máme podezření na tři pacienty s jihoafrickou mutací koronaviru

Blatný: Máme podezření na tři pacienty s jihoafrickou mutací koronaviru
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Informaci oznámilo ministerstvo zdravotnictví.

Do Česka se pravděpodobně dostala tzv. jihoafrická mutace koronaviru. Informaci o potenciálně nakažených uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Nakaženi by měli být tři občané České republiky, kteří se nedávno vrátili z afrického Zanzibaru.

Doporučeno
Česko má vážný problém. Na JIP docházejí lůžka, přibylo 11 233 nakažených a počet obětí brzy přesáhne 20 tisíc Česko má vážný problém. Na JIP docházejí lůžka, přibylo 11 233 nakažených a počet obětí brzy přesáhne 20 tisíc 23. února 2021 10:47

To, že by si cestovatelé s sebou přivezli další mutaci koronaviru, ještě ale není jisté. „Vzorky jsou nyní v národní referenční laboratoři a byla zahájena jejich sekvenace k potvrzení,“ upřesnil momentální situaci Blatný. Česká republika se zatím setkala pouze s takzvanou britskou mutací koronaviru, která by měla být nakažlivější než původní virus. 

Domů
Sdílet
Diskuse