Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2021 10:47
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Česko má vážný problém. Na JIP docházejí lůžka, přibylo 11 233 nakažených a počet obětí brzy přesáhne 20 tisíc

Česko má vážný problém. Na JIP docházejí lůžka, přibylo 11 233 nakažených a počet obětí brzy přesáhne 20 tisíc
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Statistiky mluví jasně. Počty aktivních případů dosahují říjnových maxim.

Česká republika musí začít urychleně jednat. Počty obyvatel nakažených koronavirem totiž dosahují výšin, které jsme tu měli na podzim, k čemuž dopomohla zřejmě i „britská“ mutace viru. Data k úternímu ránu hovoří o tom, že během pondělí přibylo 11 233 nakažených. Celkový počet aktivních případů již přesáhl 120 000 osob. Tak špatně jsme na tom byli naposledy v říjnu. Bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla lepšit.

Doporučeno
Respirátory budou povinné od čtvrtka v obchodech i autě. Od března se budou nosit všude Respirátory budou povinné od čtvrtka v obchodech i autě. Od března se budou nosit všude 22. února 2021 23:16

Celkem 120 823 aktivních případů a přírůstek 11 233 za pondělí. Takové počty nakažených hlásí statistika ministerstva zdravotnictví. Klesavou tendenci přírůstků z předminulého týdne nahradil nárůst v tom minulém, kde kromě pondělí a víkendů, během nichž se obvykle testuje méně, neklesly denní přírůstky pod 10 000 nakažených.

Domů
Sdílet
Diskuse