Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2021 23:16
Čas čtení 0:46
Adam Smeták

Respirátory budou povinné od čtvrtka v obchodech i autě. Od března se budou nosit všude

Respirátory budou povinné od čtvrtka v obchodech i autě. Od března se budou nosit všude
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Uvedla to vláda na tiskové konferenci.

Vláda v pondělí večer odsouhlasila povinné nošení respirátorů, nanoroušek nebo dvou chirurgických roušek na místech, kde se shromažďuje více osob. Nové nařízení vzejde v platnost od čtvrtka. Původně mělo platit již od úterý. Na tiskové konferenci to oznámil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Lepší ochranu úst a nosu budou muset lidé mít  obchodech, provozovnách služeb, v prostředcích i na zastávkách veřejné dopravy nebo v ambulancích. Respirátory, nanoroušky či dvě chirurgické roušky budou nově povinné také v autech, pokud v nich cestují členové z více domácností. Výjimku mají děti do 15 let. „Pro ně nejsou respirátory k dispozici,” uvedl Blatný.

Doporučeno
Přehled: Jaký respirátor si koupit, jak často jej měnit a na co si dát pozor při výběru Přehled: Jaký respirátor si koupit, jak často jej měnit a na co si dát pozor při výběru 23. února 2021 15:09
Domů
Sdílet
Diskuse