Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2021 11:44
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Ve vrtulníku, v němž o život přišel Petr Kellner, se narychlo měnil pilot

Ve vrtulníku, v němž o život přišel Petr Kellner, se narychlo měnil pilot
Zdroj: Alaska Department Of Public Safety
NEWS
Uložit Uložené

Třiatřicetiletý pilot Zachary Russell původně letět neměl.

V sobotu večer došlo k tragické nehodě vrtulníku na Aljašce, při níž zemřelo pět pasažérů včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Nejnovější vyšetřování ukázalo, že třiatřicetiletý pilot vrtulníku Zachary Russell původně nikam letět neměl, informují Novinky.

Doporučeno
Miliardář Kellner pocházel z chudé rodiny a vybudoval gigant. Svůj soukromý život si držel v tajnosti Miliardář Kellner pocházel z chudé rodiny a vybudoval gigant. Svůj soukromý život si držel v tajnosti 29. března 2021 12:55

Vím, že se na poslední chvíli měnil pilot, protože někdo dostal covid. Ale co se přesně stalo, nevíme, doufáme, že se to dozvíme od Davida Horvátha,“ uvedl v rozhovoru s Českou televizí ředitel komunikace skupiny PPF Vladimír Mlynář. Pilot Zachary Russell byl nejmladším členem výpravy a do společnosti zajišťující let nastoupil teprve před dvěma lety.

Detailní informace o nehodě se možná dozvíme od Davida Horvátha, který jako jediný kolizi přežil a i nadále v těžkém stavu leží v největší aljašské nemocnici v Anchorage. Záchranáři, kteří jako první spatřili roztříštěný vrtulník, přitom zpočátku nepředpokládali, že by někdo mohl přežít. „Jeden z členů týmu ale zaznamenal pohyb a řekl: ‚Chlapi, tam dole je někdo živý,‘“ vypověděl záchranář Keenan Zerkel.

Vyšetřovatelé také zveřejnili informaci, že v době letu panovalo příznivé počasí s dobrou viditelností a slabým větrem, avšak manévrování s helikoptérou nad horskými hřebeny vyžaduje mimořádnou zručnost. „Lidé, kteří tam byli, mi popisovali, že to, co dělá s vrtulníkem proudění vzduchu, je strašidelné. Je to prostě nebezpečné,“ doplnil Mlynář.

Doporučeno
Blatný: Když se lidi utrhnou z řetězu o Velikonocích, tak máme veliký průser Blatný: Když se lidi utrhnou z řetězu o Velikonocích, tak máme veliký průser 1. dubna 2021 9:59
Domů
Sdílet
Diskuse