Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2021 10:42
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Únik dat Facebooku se týká i více než 1,3 milionu Čechů

Únik dat Facebooku se týká i více než 1,3 milionu Čechů
Zdroj: Aurelien Meunier/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Data byla zveřejněna na hackerském fóru. Podle Facebooku se jedná o údaje z roku 2019.

Osobní data velkého množství uživatelů Facebooku byla zdarma zveřejněna na hackerském fóru. S odvoláním na Busines Insider o tom informoval Bloomberg. Zasaženo bylo celkem 530 milionů účtů a týká se to i více než 1,3 milionu Čechů. Celkově byla data ukradena lidem ze 106 zemí.

Na hackerské fórum byla nahrána celá jména uživatelůčísla mobilních telefonů, data narození a jejich bydliště. U některý uživatelů byly zveřejněny i jejich i e-mailové adresy.

Doporučeno
Etický hacker: Proč si přelepuješ webkameru, když jsi celý den na mobilu a díváš se do fotoaparátu? (Rozhovor) Etický hacker: Proč si přelepuješ webkameru, když jsi celý den na mobilu a díváš se do fotoaparátu? (Rozhovor) 10. ledna 2021 12:30

Podle bezpečnostních expertů hrozí, že by údaje někdo mohl zneužít například vydáváním se za cizí osobu

Podle mluvčího společnosti Facebook se ale jedná o stará data. „Tento problém jsme našli a opravili v srpnu 2019,“ brání se Facebook. Po ukradení dat už ale sociální síť neměla příliš mnoho možností, jak zabránit tomu, aby byla zveřejněna na fórech.

Domů
Sdílet
Diskuse