Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. dubna 2021 17:21
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

Slovensko vyhostí tři ruské diplomaty v reakci na Vrbětice. Na odchod mají 7 dní

Slovensko vyhostí tři ruské diplomaty v reakci na Vrbětice. Na odchod mají 7 dní
Zdroj: TASR – Pavel Neubauer
NEWS
Uložit Uložené

Slovenský předseda vlády Eduard Heger na tiskové konferenci oznámil vyhoštění třech diplomatů z Ruska, kteří musí do 7 dní opustit Slovensko.

Slovensko se v solidární akci přidá k České republice a v reakci na zjištění o působení ruských zpravodajských služeb na území naší země vyhostí tři ruské diplomaty. Na odchod ze území Slovenska mají 7 dní. Na tiskové konferenci to oznámil předseda slovenské vlády Eduard Heger. Slovensko má i nadále zájem na vzájemných vztahů s Ruskem, musí však být založeny na vzájemném respektu. 

Podle bývalého slovenského diplomata Jaroslava Naďe nejde jen o akt solidarity, Slovensko pracuje i s dalšími informacemi, které ministr obrany nechtěl specifikovat. 

Doporučeno
Česko vyhostí dalších 60 pracovníků ruské ambasády, zastropuje jejich počet podle Vídeňské úmluvy Česko vyhostí dalších 60 pracovníků ruské ambasády, zastropuje jejich počet podle Vídeňské úmluvy 22. dubna 2021 15:10
Domů
Sdílet
Diskuse