Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2021 13:47
Čas čtení 1:27
Adam Smeták

Hamáček: Po posledním týdnu mě při představě, že tu situaci řeší úřednická vláda, nebo Piráti, jímá hrůza

Hamáček: Po posledním týdnu mě při představě, že tu situaci řeší úřednická vláda, nebo Piráti, jímá hrůza
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) nepřímo uvedl, že jeho strana současnou vládu nepoloží ani navzdory závěrečné zprávě Evropské komise o střetu zájmů premiéra Babiše.

Ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v sobotu po poledni nepřímo uvedl, že sociální demokraté nepodpoří hlasování o nedůvěře vládě. „ČSSD nebude vyvolávat další nestabilitu. Po posledním týdnu mě při představě, že tu situaci řeší úřednická vláda, nebo Piráti, jímá hrůza,“ uvedl.

Komentovat se rozhodl závěrečnou zprávu auditorů Evropské komise, kteří přišli se zjištěním, že premiér Babiš (ANO) je ve střetu zájmů a Agrofert od února roku 2017 pobíral neoprávněně dotace. „Pokud byly nějaké dotace vyplaceny neoprávněně, měly by být vráceny, aby to neplatil daňový poplatník. Jinak je to záležitost pana premiéra,“ uvedl Hamáček.

Doporučeno
Babiš je ve střetu zájmů. Česko musí vrátit dotace pro Agrofert, uvádí závěrečná zpráva Evropské komise Babiš je ve střetu zájmů. Česko musí vrátit dotace pro Agrofert, uvádí závěrečná zpráva Evropské komise 24. dubna 2021 8:56
Domů
Sdílet
Diskuse