Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2021 17:10
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Švýcarské město nabízí lidem bez domova jednosměrný lístek kamkoliv do Evropy zdarma. Nesmí se však vrátit

Švýcarské město nabízí lidem bez domova jednosměrný lístek kamkoliv do Evropy zdarma. Nesmí se však vrátit
Zdroj: Unsplash/Nick Fewings/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Ve Švýcarsku představili program, jehož prostřednictvím chtějí dostat lidi bez domova ze svých ulic.

Švýcarsko město Basilej našlo zvláštní recept na zvyšující se počet lidí bez domova ve svých ulicích. Magistrát vymyslel program, jehož prostřednictvím chce zredukovat počet lidí bez domova natrvalo, nejen lidi na okraji společnosti přemístit z jedné části města do jiné, informuje 20 Minutes.

Basilej momentálně nabízí lidem bez domova bezplatný jednosměrný lístek kamkoli v Evropě. Ve většině případů město nabízí lístek na vlak, výjimečně však dokáže lidem zajistit i letenky. Kromě toho slibuje příspěvek ve výši 20 franků (cca 470 korun).

Doporučeno
Z brutálních činů těchto českých vrahů odsouzených na doživotí budeš mít husí kůži Z brutálních činů těchto českých vrahů odsouzených na doživotí budeš mít husí kůži 30. dubna 2021 19:40

Podle reportáž švýcarského portálu 20 Minutes na získání takové jízdenky musí člověk bez domova podepsat prohlášení, že se během předem určeného časového období nevrátí zpět do Švýcarska. Problém s lidmi bez plnohodnotného bydliště tak Basilej odstraňuje ze svých ulic, přesouvá jej však do jiných oblastí Evropy.

Domů
Sdílet
Diskuse