Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. května 2021 17:14
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Zuzana Čaputová bude sdílet fotky Slováků na svém Instagramu: Učiňte svůj život ekologičtějším, vyzývá je

Zuzana Čaputová bude sdílet fotky Slováků na svém Instagramu: Učiňte svůj život ekologičtějším, vyzývá je
Zdroj: Kancelária prezidenta Slovenskej republiky
POLITIKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložit Uložené

Slovenská prezidentka vymyslela způsob, jak lidi motivovat, aby svůj životní styl změnili na ekologičtější.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová podporuje iniciativu #MoveTheDate, jejímž cílem je posunout den, odkdy bude lidstvo žít na ekologický dluh.

Prezidentka v příspěvku na Instagramu vysvětluje, že každý jednotlivec může ve svém životě začít dělat menší či větší změny, které možná na první pohled nevypadají jako kroky schopné zachránit životní prostředí, ale společně s ostatními lidmi dokáží vytvořit dostatečný veřejný tlak na společenskou změnu.

Doporučeno
Takto vypadala prezidentka Čaputová zamlada. Vzácnou fotkou a vyznáním na Den matek uctila svoji maminku Takto vypadala prezidentka Čaputová zamlada. Vzácnou fotkou a vyznáním na Den matek uctila svoji maminku 9. května 2021 18:43
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

„Na tomto principu staví i světová iniciativa #MoveTheDate, která motivuje k tomu, abychom malou osobní výzvou přispěli k naplnění tohoto cíle,“ uvádí Čaputová na Instagramu. „Proto jsem se rozhodla omezit tvorbu odpadu a plastové obaly z jídelních donášek nahradit vždy, když je to možné, praktickým obědvákem,“ informuje o změnách ve svém životě.

Doporučeno
Zuzana Čaputová se s přítelem vyfotila v přírodě. Hejteři komentují, že porušila lockdown, nevědí, kde jsou Malé Karpaty Zuzana Čaputová se s přítelem vyfotila v přírodě. Hejteři komentují, že porušila lockdown, nevědí, kde jsou Malé Karpaty 18. ledna 2021 15:07

Slovenská hlava státu se snaží jít příkladem běžným obyvatelům Slovenska, ba co víc, vymyslela iniciativu, kterou chce lidi motivovat, aby učinili ekologické a úsporné změny i ve svých životech.

„Pokud se i vy rozhodnete posunout den, od kterého žijeme na ekologický dluh, pošlete mi do zprávy fotku s nápisem na ruce #MoveTheDate a popis vaší výzvy,“ vzkazuje lidem se slovy, že nejlepší rozhodnutí, jak oddálit den začátku ekologického dluhu, bude sdílet ve stories na Instagramu.

Doporučeno
Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností 12. května 2021 16:18
Domů
Sdílet
Diskuse