Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2021 19:49
Čas čtení 0:50
Daniel Mikolášik

Aktualizace: Novinář, jehož zadrželi v letadle v Bělorusku, měl být v kritickém stavu. Režim uveřejnil video, na němž to popírá

Aktualizace: Novinář, jehož zadrželi v letadle v Bělorusku, měl být v kritickém stavu. Režim uveřejnil video, na němž to popírá
Zdroj: ČTK/AP
NEWS RAMAN PRATASEVIČ
Uložit Uložené

O jeho údajném komplikovaném zdravotním stavu informoval šéfredaktor opozičního média Nexta.

V neděli 23. května se na palubě letadla společnosti Ryanair odehrálo drama, když na cestě z Atén do Vilniusu muselo letadlo kvůli údajnému bombovému útoku nouzově přistát v Minsku. Mezi cestujícími se nacházel i běloruský novinář a aktivista Raman Pratasevič, jehož okamžitě po přistání tamní policie zadržela.

Tadeusz Giczan, šéfredaktor opozičního média Nexta, ve kterém kdysi Pratasevič působil, na Twitteru uvedl, že se jeho bývalý kolega aktuálně nachází v nemocnici v kritickém stavu. Údajně měl problémy se srdcem. Informace mu prý poskytla samotná matka zadrženého nezávislého novináře. 

Následně se ale ne Telegramu objevilo video, na němž Pratasevič uvádí, že žádné zdravotní problémy nemá a je s ním zacházeno korektně. 

Domů
Sdílet
Diskuse