Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 21:26
Čas čtení 0:42
Daniel Mikolášik

28letý muž, který dal facku Macronovi, půjde do vězení na 4 měsíce

28letý muž, který dal facku Macronovi, půjde do vězení na 4 měsíce
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS
Uložit Uložené

Hrozily mu tři roky a pokuta ve výši 45 000 eur. Podle prokurátora se dopustil záměrného násilného činu.

Soud v jihofrancouzském městě Valence ve čtvrtek odsoudil muže, který dal v úterý facku prezidentovi Emmanuelu Macronovi, na 18 měsíců vězení, z toho 14 měsíců podmíněně. Informovala o tom tisková agentura AFP.

Doporučeno
VIDEO: Francouzský prezident Macron dostal na setkání s veřejností facku VIDEO: Francouzský prezident Macron dostal na setkání s veřejností facku 8. června 2021 16:15

Damien Tarel, 28letý nadšenec do období středověku, je ve vazbě už od incidentu. Prokurátor skutek označil za „absolutně nepřípustný“ a „záměrný násilný čin“. Soud muži zároveň zakázal na pět let vlastnit zbraně.

Tarel na čtvrtečním jednání vypověděl, že jeho útok byl impulzivní a neplánovaný, podle jeho slov ho podnítil hněv nad „úpadkem“ Francie. Tarelovi hrozily maximálně tři roky vězení a pokuta ve výši 45 000 eur. Obviněn byl z útoku na veřejného činitele, za který francouzská prokuratura žádala trest odnětí svobody na 18 měsíců.


K incidentu došlo v úterý během Macronovy návštěvy v obci Tain-l'Hermitage na jihovýchodě země, když se Macron po příchodu šel pozdravit s místními obyvateli shromážděnými za zátarasy. Samotný Macron zdůraznil, že incident byl „ojedinělý akt provedený násilným jedincem“.

Domů
Sdílet
Diskuse