Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2016 13:37
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Aston Martin DB10 Jamese Bonda jde do aukce a společně s ním přes 20 dalších lákavých vzácností

TECH JAMES BOND
Uložit Uložené

Aston Martin DB10 a 23 dalších vzácností a rekvizit z nejnovější bondovky Spectre bude prodáváno na únorové aukci, jejíž výtěžek bude použit na dobročinné účely.

Do výbavy Jamese Bonda vždy kromě nejrůznějších vymožeností neodmyslitelně patřil také prvotřídní automobil. V případě nejnovější bondovky Spectre se Daniel Craig coby představitel britského agenta s povolením zabíjet neproháněl v ničem jiném než v supersportu Aston Martin DB10, který bude hlavním lákadlem na již dříve avizované živé aukci, která se bude podle nových informací konat 18. února (február) v rámci oslav natočení již 24. dílu letité filmové série a jeho blížícího se vydání na DVD, Blue-ray a v digitální HD verzi. Celou akci bude zastřešovat významný aukční dům Christie's.

Aston Martin DB10 Jamese Bonda jde do aukce a společně s ním přes 20 dalších lákavých vzácností

Pro film Spectre automobilka Aston Martin speciálně navrhla a vyrobila sérii čítající celkem deset kusů modelu DB10, přičemž osm z nich bylo použito na natáčení. Zbylá dvě auta pak byla ponechána stranou pro předvádění na výstavách a onen prodávaný kousek je právě jedním z nich. Výkon rozhodně nezklame, pod jeho kapotou se totiž ukrývá 4,7litrový osmiválce kombinovaný s šestistupňovou převodovkou a dokáže to vytáhnout až na přibližně 300 kilometrů v hodině. Toho si však kupec bohužel neužije, jelikož vůz nemá certifikaci nebo povolení pro jízdu na veřejných pozemních komunikacích a údajně se ke koupi nevztahuje ani žádná záruka. Přesto se očekává, že se auto povede vydražit za cenu jednoho až jednoho a půl milionu liber (~1,3 - 2 miliony eur). 

Kromě Astonu Martin BD10 se však bude dražit dalších 23 položek spojených s bondovkou Spectre. které tvoří dary od produkční společnosti EON, ale také přímo od Daniela Craiga, režiséra filmu, producentů a dalších. Na živé aukci byste nalezli například agentovy hodinky Omega Seamaster 300 odhadovaných na 20 tisíc až 26 tisíc eur, nebude však chybět ani kopie filmu Spectre na Blue-ray podepsaná samotným Craigem společně s modrými manžetovými knoflíčky značky Tom Ford (~4 tisíce - 6,6 tisíc eur), které zdobily rukávy jeho košile v úvodní scéně filmu.

Doporučeno
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší? Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší? 6. října 2021 16:30

Kromě živé aukce pak mezi 16. a 23. únorem (február) proběhne také aukce online, která bude obsahovat kromě jiného Bondovy autentické sluneční brýle Tom Ford Snowdon (~5 tisíc - 8 tisíc eur) nebo laptop (~5 tisíc - 8 tisíc eur) používaný Benen Whishawem, který ztvárnil postavu Q, Celkový výtěžek z aukce poputuje na podporu několika dobročinných organizací jako například Lékaři bez hranic. Pomoc se dostane také organizaci United Nations Mine Action Service, která se aktivně zabývá odstraňováním min.

Zpět
Sdílet
Diskuse