Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2021 15:40
Čas čtení 0:45
Martin Adam Pavlík

Švédská vláda vrátila drogovému dealerovi více než milion dolarů v bitcoinech

Švédská vláda vrátila drogovému dealerovi více než milion dolarů v bitcoinech
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Dealerovi drog vrátili bitcoiny v hodnotě více než 1 milion dolarů poté, co zadržená kryptoměna od jeho zatčení narostla na ceně.

Jak uvádí portál Cointelegraph, švédské úřady údajně vrátily bitcoiny v hodnotě přibližně 1,3 milionu dolarů uvězněnému dealerovi drog, který finanční prostředky nashromáždil při nezákonném online prodeji zakázaných látek.

Doporučeno
Policisté zabavili Bitcoiny za více než miliardu korun, ale vlastník peněženky jim odmítá prozradit heslo Policisté zabavili Bitcoiny za více než miliardu korun, ale vlastník peněženky jim odmítá prozradit heslo 7. února 2021 9:24

Po jeho zatčení byl švédský úřad pro vymáhání práva pověřen dražbou 36 bitcoinů, které byly v té době shromážděny. Hodnota ukradené kryptoměny se však od té doby zvýšila natolik, že byly vydraženy pouze 3 bitcoiny. Ty odpovídaly hodnotě kryptoměny v době nezákonného prodeje. V důsledku toho bylo zbývajících 33 bitcoinů – které mají dnes hodnotu více než 1 milion dolarů – vráceno zmíněnému dealerovi.

Domů
Sdílet
Diskuse