Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2021 9:24
Čas čtení 0:45
Adam Novosad

Policisté zabavili Bitcoiny za více než miliardu korun, ale vlastník peněženky jim odmítá prozradit heslo

NEWS
Uložit Uložené

Strany konfliktu odmítly spolupracovat, a tak se kryptoměna může přidat mezi ostatní mince, které se ztratily za poslední roky.

Nárůst hodnoty kryptoměny Bitcoin nezpůsobuje vrásky na čele jen investorům, kteří do něj nestihli investovat nebo investovali pozdě. Nepříjemnou situaci musí řešit i němečtí policisté, kteří v minulosti zabavili Bitcoiny s dnešní hodnotou přesahující 50 milionů eur (přes miliardu korun), ale nemohou se k těmto finančním prostředkům dostat, informuje The Verge.

Muž, kterému peněženku s kryptoměnou zabavili, jim totiž odmítl prozradit přístupový kód. V minulosti skončil za mřížemi, protože potají lidem do počítačů instaloval software na ilegální těžení Bitcoinu, a tak ho nakonec policisté chytili a soudy odsoudily k trestu odnětí svobody. Ten si odseděl, ale o heslu nikdy nepadla ani zmínka.

Policajti zhabali Bitcoin za 50 miliónov eur, ale vlastník peňaženky im odmieta prezradiť heslo. Nikto sa k nim nevie dostať
Zdroj: Pexels

Momentálně tak ani jedna ze stran konfliktu neví, jak ho vyřešit. Policisté odmítají peněženku muži vrátit, protože její propadnutí do rukou státu bylo součástí trestu, a muž odmítá heslo prozradit. K penězům v kryptoměně se tak nemůže nikdo dostat.

Pokud policie muže nepřesvědčí, aby jí heslo odevzdal, tak zřejmě Bitcoiny za 50 milionů eur zapadnou prachem stejně jako stovky milionů v ostatních ztracených peněženkách. Policisté se zamýšleli i nad možností, že chlapík své heslo zapomněl, ale nikdo neví, zda si ve skutečnosti nevymýšlí a s úřady si pouze nezahrává.

Domů
Sdílet
Diskuse