Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2021 11:42
Čas čtení 2:49
Martin Adam Pavlík

RECENZE: Sweet Girl

RECENZE: Sweet Girl
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Netflix se opět snaží potěšit všechny ortodoxní fanoušky akčních filmů novinkou Sweet Girl. Ta je momentálně na platformě jedním z nejsledovanějších snímků. Vyplatí se jí dát šanci, nebo jde o ztrátu času?

Kulky svištící z pistolí, samopalů, kulovnic, brokovnic... Dechberoucí bojové choreografie, hořící a vybuchující auta, napětí, krev. Pokud jsi vyrostl na akčních filmech a jde o tvůj nejoblíbenější žánr, pro Sweet Girl budeš mít pravděpodobně slabost. Z novinky na Netflixu, kterou režíroval producent a kameraman Brian Andrew Mendoza, je cítit odkaz na kultovní „devadesátková“ akční díla, kde šly scénáře daleko do pozadí a důraz byl kladen zejména na hlavního hrdinu a špičkovou akci.

Honba za spravedlností

Právě hlavní hrdina je ten, kdo to v tomto případě celé táhne nahoru. Je jím obyčejný chlapík z ulice Ray Cooper, který se po smrti své ženy rozhodne pomstít farmaceutické společnosti za to, že z trhu stáhla lék, který ji mohl zachránit. Postupně se z něj stává krvelačné monstrum, snažící se jít až na samý vrchol ledovce. Chce dostat všechny zainteresované a uříznout hlavu chobotnici, které jde pouze o profit. Zapomíná ale na to, že z toho vrcholu nebo po cestě na něj se dá i spadnout. Pomocnicí během honby za spravedlností se mu stává jeho dcera Rachel, holdující bojovým uměním. Ztvárnila ji teprve dvacetiletá Isabela Merced. 

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Dvaačtyřicetiletý havajský obr Jason Momoa se dostal do povědomí zejména díky Hře o trůny nebo roli Aquamana a pro roli zuřivého mstitele se přímo narodil. Je dokonalým akčním hrdinou se skvělými predispozicemi. Robustní, 193 centimetrů vysoký svalovec ví, jak se bít či lámat kosti i vazy. A divák mu to věří. Ve Sweet Girl je ale přece jen jiný než jeho dávní předchůdci typu Steven Seagal, Silvester Stallone nebo Arnold Schwarzenegger.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Zpět
Sdílet
Diskuse