Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2021 9:30
Čas čtení 4:58
Viktor Kniš

Tekashimu se připomíná bývalý manažer Shotti. Raper ho dostal za mříže na 15 let svědectvím, aby se sám vyhnul trestu

Tekashimu se připomíná bývalý manažer Shotti. Raper ho dostal za mříže na 15 let svědectvím, aby se sám vyhnul trestu
Zdroj: New York Police
HUDBA
Uložit Uložené

6ix9ine se na dlouhou dobu odmlčel. Není vyloučeno, že mu došly peníze a model přehnaně kontroverzního a nebojácného rapera prostě přestal fungovat.

„Domů se vrátím dřív, než si všichni myslí,“ napsal před měsícem na instagramový profil Kifano Jordan alias Shotti, který je ve vězení, protože ho spolu s celým nebezpečným gangem udal Tekashi 6ix9ine výměnou za svobodu.

Nyní Shotti poskytl přes vězeňský telefon rozhovor známému baviči DJi Akademiksovi, ve kterém vysvětluje některé události ze svého pohledu, protože jsme dosud znali jen Tekashiho verzi.

Kontroverzní raper s duhovou hlavou se proto může přirozeně začít bát o svou budoucnost, protože s přibývajícími dny budou pro něj ulice New Yorku stále více nebezpečné. Ochranku prý už nemá, protože si ji nemůže dovolit. 

Shotti původně pracoval jako manažer slavného rapera a hlava nebezpečného gangu Nine Trey, který měl krátce před zadržením dva základní zdroje příjmů — za trestnou činnost a za fyzickou ochranu Tekashiho. 

Později začal raper tvrdit, že ho vlastní lidé vydírají a okrádají ho o značnou část výdělků. Někdy mu prý zbylo jen něco přes 10 %. Členové gangu odsoudili k vysokým trestům, někteří dostali 15, jiní 20 let, za mřížemi ale drží spolu. O svých aktivitách informují prostřednictvím instagramového účtu tr3yway_ent.

Nine Trey
Zdroj: tr3yway/Instagram
V tomto článku si přečteš:
  • Proč Shotti vylučuje, že by Tekashimu jako manažer kradl peníze.
  • Jaký další problém má Tekashi na krku.
  • Proč se slavný raper podle odsouzeného člena gangu momentálně neukazuje na veřejnosti.
  • Jaký život aktuálně podle Shottiho Tekashi žije. 
  • Zda se Tekashi bojí smrti.

Dostaneš to, co ostatní gangsteři

Shotti se po přibližně dvou letech od velké akce federální policie proti gangu ozval veřejnosti přes pevnou linku ve věznici, aby odpověděl na několik konfrontačních otázek.

Zároveň využil prostoru, aby veřejnosti vyprávěl svou verzi příběhu a vystrašil Tekashiho, který v posledních měsících změnil rétoriku a aktivitu na sociálních sítích snížil na naprosto nutné minimum.

Občas informuje o místech svých koncertů, už dlouho však nesdílel svou aktuální polohu, nechlubil se šperky a zatím se zdá, že aktivně nepracuje ani na nové hudbě, což by měl být jeho dlouhodobě největší zdroj příjmů. 

Podle Shottiho se Tekashi snažil spoluprací s policií ospravedlnit své činy. „Pokud chceš stále lhát a chovat se jako gangster, dostaneš to, co ostatní gangsteři. Je to jednoduché, přeji ti všechno nejlepší,“ vzkázal bývalý manažer svému svěřenci.

Nine Trey
Zdroj: tr3yway/Instagram

Bližší vztah dvojice i Tekashiho postavení v gangu Nine Trey ukazuje dokumentární film na platformě Hulu. První kontakt duhového rapera s pouličním gangem může veřejnost sledovat v zásadním hitu Gummo, kde vystupují členové organizované skupiny v klipu jako vedlejší postavy s cílem ukázat světu, že i mladý Daniel začínající na Slovensku má za sebou vlivné lidi a není dobrý nápad si s ním zahrávat. 

Z dokumentárního filmu také víme, že když Tekashi potřeboval napadnout své rivaly, dal pokyn Shottimu a ten zařídil, aby členové seskupení konali. Dokazují to například kamerové záznamy z chodby fotbalového stadionu.

Tekashiho sebevědomí neopadlo ani po roce a půl ve vězení, když unikl 47letému trestu jen díky tomu, že se včas dohodl s FBI na rozsáhlé spolupráci. Postupně udal všechny členy a čelil i jednomu náročnému procesu s dvojicí svých únosců, která původně popírala vinu.

Všichni ostatní uzavřeli dohodu o vině a trestu s cílem snížit si tresty. Když Tekashiho propustili, procházel se ulicemi, kde mu teoreticky mohla hrozit likvidace. Byl ovšem obklopen gorilami, které podle životopisů v minulosti pracovaly u policie i v tajných službách.

Tekashi
Zdroj: 6ix9ine/Instagram

Už nemá peníze na ochranku, proto se skrývá

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102457 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký je Shottiho argument, kterým vyvrací Tekashiho tvrzení o tom, že mu manažer z 2,5milionového byznysu nechal jen 300 tisíc dolarů.
  • Kolik má Shotti podle svých slov peněz a jak je podle soudu vydělal.
  • Jak podle Shottiho aktuálně Tekashi žije a proč je raper nešťastný ze své momentální situace.
  • Jak bývalý manažer vyhrožuje Tekashimu.
Zpět
Sdílet
Diskuse